Programma voor bestuurders aan de Columbia Business School

Een internationale opleiding voor bestuurders waar u gedurende vijf intensieve dagen les krijgt van wereldberoemde hoogleraren van de Columbia Business School. Het programma is gericht op ervaren bestuurders met een internationale oriëntatie.

Vindt plaats in New York, USA

In samenwerking met

Ontvang een gedetailleerd programma

Materiaal per e-mail ontvangen  Volg een opleiding aan de beste Business School ter wereld

  Opleiding voor bestuurders aan de Columbia Business School. De opleiding bestaat uit een combinatie van colleges van hoogleraren en paneldiscussies met gerenommeerde Amerikaanse bedrijfsleiders.

  De opleiding is van topniveau en heeft de internationale “best practices” als uitgangspunt. De cursus bestaat uit vijf intensieve lesdagen.

  • De beste business school ter wereld
  • Internationaal perspectief
  • Best practices op topniveau
  • Intensief programma van 5 dagen in New York
  • Deelnemers uit verschillende landen
  • Toegespitst op ervaren bestuurders

  diploma

  Over Columbia Business School

  Columbia Business School is opgericht in 1916 en maakt deel uit van Columbia University, de alma mater van 101 Nobelprijswinnaars, vijf grondleggers van de Amerikaanse grondwet, negen rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof, 29 Academy Award-winnaars en 29 staatshoofden (waaronder drie Amerikaanse presidenten). Columbia Business School werd in 2023 door de Financial Times uitgeroepen tot ’s werelds beste MBA-school.

  Jorn Pruntel

  Directeur, ASSET Rail

  OVER BOARD CERTIFICATE

  “Zeer nuttige en relevante opleiding. De geleerde praktische lessen zijn goed bruikbaar in de dagelijkse praktijk als bestuurder. Had deze opleiding graag jaren eerder gevolgd!”

  Klaus Rytz

  Voorzitter Raad van Bestuur & Partner, KPMG

  ADVANCED BOARD PROGRAM

  “Een unieke kans om te leren van wereldberoemde professoren van Columbia Business School en Amerikaanse bedrijfsleiders. Een programma dat ik ten zeerste aanbeveel aan ervaren bestuurders.”

  Julika Riegler

  Vice President Communication and Brand Marketing, IFAW

  OVER BOARD CERTIFICATE

  “Ik vond vooral het netwerken, de geanimeerde discussies en praktische opdrachten erg interessant. Een programma dat ik van harte aanbeveel aan zowel ervaren als aspirant-bestuurders.”

  Jeroen Nijmeijer

  Partner, IAA Architecten

  OVER BOARD CERTIFICATE

  “Ik ben blij dat ik heb mogen deelnemen. Veel geleerd, van de sprekers, het Board Company-team, en ook van de andere deelnemers. Ik kijk er met heel veel plezier op terug.”

  Programma structuur

  Inleiding

  De intensieve opleiding in New York biedt u een gestructureerd inzicht in corporate governance en de beginselen en processen die de essentiële grondslagen van het bestuurswerk vormen, waaronder: risicobeoordeling, belonings- en stimuleringsstructuur en de strategische koers.

  Het programma is een unieke combinatie van lezingen en interactieve paneldiscussies met gerenommeerde Amerikaanse bedrijfsleiders en deskundigen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden op basis van scenario’s van specifieke bedrijven.

  Deze opleiding wordt in het Engels gegeven.

  Cursusthema’s

  • The Role of the Board
  • Private and Early-Stage Boards
  • An Audit Committee’s Responsibilities
  • A Compensation Committee’s Responsibilitie
  • Setting Management Compensation
  • Brief Overview of Nominating and Governance Committees
  • Risk Management

  Paneldiscussies

  • What If an Activist Attacks?
  • Inclusive Capitalism
  • Disruptive Technologies
  • Getting on Boards and Saying Yes

  Ervaren en competente trainers

  Het programma is praktijkgericht en wordt gegeven door enkele van ‘s werelds meest vooraanstaande professoren en bekende Amerikaanse bedrijfsleiders.

  Shivaram Rajgopal

  Faculty Director, Columbia Business School Executive Education
  Shiva Rajgopal is the Kester and Byrnes Professor of Accounting and Auditing at Columbia Business School. He has also been a faculty member at the Duke University, Emory University and the University of Washington. Professor Rajgopal’s research interests span financial reporting, earnings quality, fraud, executive compensation and corporate culture.

  Vanessa Burbano

  Sidney Taurel Associate Professor of Business
  Vanessa Burbano is the Sidney Taurel Associate Professor of Management in the strategy area at Columbia Business School. Burbano researches the strategic implications of socially responsible and irresponsible firm practices; in particular, how they influence employee behavior.

  Chris Washburne

  Professor of Music and Chair of the Music Department
  Chris Washburne is Professor of Music and Chair of the Music Department at Columbia University and the Founder of Columbia’s Louis Armstrong Jazz Performance Program. Chris Washburne has published numerous articles on jazz, Latin jazz, and salsa. His books include Bad Music: the Music We Love to Hate (Routledge, 2004), Sounding Salsa: Performing Latin Music in New York (Temple University Press, 2008), and Latin Jazz: the Other Jazz (Oxford University Press, 2020).

  Paul Ingram

  Kravis Professor of Business
  Paul Ingram is the Kravis Professor of Business at Columbia Business School, and Faculty Director of the Advanced Management Program, Columbia’s flagship residential program for senior executives from around the globe.

  Sheena S. Iyengar

  S. T. Lee Professor of Business Management
  Sheena S. Iyengar is the inaugural S.T. Lee Professor of Business in the Management Division at Columbia Business School, and a world expert on choice and decision-making.

  Meer over de bestuurdersopleiding

  Bij Board Company werken we al 2011 met bestuursleden en zijn we bekend met de toenemende bestuurlijke verantwoordelijkheden en competentievereisten waarmee zij worden geconfronteerd. Daarom we we ook hoe belangrijk het is dat u sterk staat in uw rol als bestuurder.

  Achtergrond van de opleiding

  Ons doel is om via het Advanced Board Program van Columbia Business School ervaren bestuursleden een unieke kans te bieden om nieuwe inspiratie op te doen en hun kennis up-to-date te houden volgens de nieuwste trends en tendensen op het gebied van internationaal ondernemingsbestuur.

  Het uitgangspunt van het Advanced Board Program is de rol van het bestuur bezien vanuit een internationaal perspectief en hoe een bestuursorgaan moet handelen in een mondiale realiteit. De opleiding vergroot uw slagvaardigheid en vermogen om waarde te creëren en de verantwoordelijkheden op te nemen die de functie met zich meebrengt.

  Columbia Business School is in 2023 door de Financial Times uitgeroepen tot de beste business school ter wereld. De school heeft enkele van ’s werelds meest vooraanstaande hoogleraren en leidde een significant aantal topmanagers en staatshoofden uit de hele wereld op.

  De opleiding is gebaseerd op het recentste wetenschappelijke onderzoek en de recentste theorie op het gebied van corporate governance. Daarnaast wordt ingegaan op de praktische ervaring van bekende bedrijfsleiders en deskundigen uit het Amerikaanse bedrijfsleven.

  De opleiding is vooral bedoeld voor ervaren bestuurders met internationale ervaring en managers van internationale ondernemingen.

  Locatie en accommodatie

  Het Advanced Board Program wordt gehouden op de nieuwe campus van Columbia Business School in Manhattanville, New York.

  De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het organiseren en regelen van hun vervoer en accommodatie in het kader van dit programma. Board Company kan in samenwerking met Columbia Business School contactgegevens verstrekken van een aantal hotels in de buurt van Columbia Business School.

  Wij bieden tevens…

  Naast de bestuurdersopleiding hebt u de mogelijkheid om deel uit te maken van ons Board Forum – een exclusief bestuurdersforum voor bedrijfsleiders en bestuursleden die inzicht willen krijgen in de nieuwste trends in het bestuurswerk en hun netwerk binnen bestuurskringen willen optimaliseren via acht jaarlijkse evenementen.

  Informatie ontvangen over het programma

  Wij nemen binnen 24 uur contact met u op

  Bestel materiaal

  Board Company

  Avenue du Boulevard 21 - 5th floor
  Brussel 1210, België

  Neem direct contact op

   Binnen 24 uur ontvangt u van ons een antwoord